Voeding
De agrovoedingsindustrie in West-Vlaanderen is gebaseerd op het gunstige klimaat en de vruchtbare bodem van de regio. West-Vlaamse bedrijven zijn wereldwijd bekend voor de productie en verwerking van vlees, vis, groenten, aardappelen, graanproducten en bier.
De sterke aanwezigheid van en kwaliteit van de grondstoffen, de technologische ontwikkeling, de lange agro-economische traditie en de centrale ligging van de regio ten opzichte van Europa’s grootste consumentenmarkten versterkt de groei en duurzaamheid van de agrovoedingsindustrie in West-Vlaanderen. Landbouw- en voedingsbedrijven genieten van de uitgebreide ondersteuning van de universiteiten en kenniscentra in de provincie.
Voorzitter: Prof. Dr. Frank Devlieghere (UGent).
Berichten
Krachtenbundeling voedselinnovaties in de zorg
De ministers Brouns (VL) en Adema (NL) tekenden het Memorandum of Understanding Jaarlijks vindt er een topoverleg plaats tussen Vlaanderen
Circulariteit in de agrovoedingssector (Agrotopia, 20 oktober 2022)
Op donderdag 20 oktober waren we te gast bij Agrotopia, de ideale uitvalsbasis voor ons event ‘circulariteit in de agrovoedingssector’.
Innovatie in de voedingssector
Innovatie in de voedingssector Proof Focus WTV besteedde in Het Provinciaal Domein aandacht aan het internationaal netwerkevenement dat innovatie en
Lancering Sustainable Food Packaging Programma
Lancering MaNaMa Sustainable Food Packaging Op vrijdag 23 september 2022 lanceert UGent een netwerk event voor de lancering van de
Katleen Raes
Katleen Raes Prof. dr. ir. Katleen Raes, actief binnen de onderzoeksgroep VEG-i-TEC aan Universiteit Gent Campus Kortrijk University Linkedin Researchgate
Imca Sampers
Imca Sampers Professor binnen de vakgroep Levensmiddelentechnologie, Voedselveiligheid en Gezondheid (onderzoeksgroep VEG-I-TEC) aan de Universiteit Gent Campus Kortrijk University Linkedin