Voeding

De agrovoedingsindustrie in West-Vlaanderen is gebaseerd op het gunstige klimaat en de vruchtbare bodem van de regio. West-Vlaamse bedrijven zijn wereldwijd bekend voor de productie en verwerking van vlees, vis, groenten, aardappelen, graanproducten en bier.

De sterke aanwezigheid van en kwaliteit van de grondstoffen, de technologische ontwikkeling, de lange agro-economische traditie en de centrale ligging van de regio ten opzichte van Europa’s grootste consumentenmarkten versterkt de groei en duurzaamheid van de agrovoedingsindustrie in West-Vlaanderen. Landbouw- en voedingsbedrijven genieten van de uitgebreide ondersteuning van de universiteiten en kenniscentra in de provincie.

Voorzitter: Prof. Dr. Frank Devlieghere (UGent).

Berichten

NuHCas

Open kick-off NuHCaS

Voeding is belangrijk voor onze gezondheid. Aangepast eten kan zorgbehoevende mensen beschermen tegen malnutritie. Jammer genoeg is feitelijk kennis hierover

Lees verder »
Translate »