
Voeding
De agrovoedingsindustrie in West-Vlaanderen is gebaseerd op het gunstige klimaat en de vruchtbare bodem van de regio. West-Vlaamse bedrijven zijn wereldwijd bekend voor de productie en verwerking van vlees, vis, groenten, aardappelen, graanproducten en bier.
De sterke aanwezigheid van en kwaliteit van de grondstoffen, de technologische ontwikkeling, de lange agro-economische traditie en de centrale ligging van de regio ten opzichte van Europa’s grootste consumentenmarkten versterkt de groei en duurzaamheid van de agrovoedingsindustrie in West-Vlaanderen. Landbouw- en voedingsbedrijven genieten van de uitgebreide ondersteuning van de universiteiten en kenniscentra in de provincie.
Voorzitter: Prof. Dr. Frank Devlieghere (UGent).
Berichten
Kaas van de bovenste plank
West-Vlaanderen is Belgiës kaasbastion De productie van kaas in ons land, en dan vooral van speciaalkazen, zit in de lift.

SSB | Case Fraises de Guillaume
Smart Services Bridge – samen naar slimme innovatie Smart Services Bridge slaat de brug tussen ondernemingen en het hoger onderwijs

Gezocht: innovators voor chronische ziektes
PROOF zoekt innovatoren die samen met kennisinstellingen een antwoord willen formuleren op de uitdagingen die gepaard gaan met chronische spier-
Open kick-off NuHCaS
Voeding is belangrijk voor onze gezondheid. Aangepast eten kan zorgbehoevende mensen beschermen tegen malnutritie. Jammer genoeg is feitelijk kennis hierover