Innovatie in de voedingssector

Proof

Focus WTV besteedde in Het Provinciaal Domein aandacht aan het internationaal netwerkevenement dat innovatie en samenwerking in de voedingssector in West-Vlaanderen in de kijker stelde.

In West-Vlaanderen bundelen kennisinstellingen, producenten en overheid de krachten om aan innovatie te doen in de voedingssector. Het NuHCaS-partnerschap zet in op de niche voeding en gezondheid. Via Vlaamse en Europese projecten wil het partnerschap voeding verbeteren en aanpassen aan de noden van verschillende doelgroepen. Een van de Europese projecten is PROOF. Zo ontwikkelde Flandria Foods eiwitverrijkte soepen in samenwerking met Hogeschool VIVES, De Lovie vzw en FysioStofberg Brabant.

De ontwikkeling van nieuwe producten vraagt wetenschappelijk onderzoek. Met het Food Innovation Park in Roeselare investeert POM in een open campus waar kennisinstellingen kunnen innoveren samen met de overheid, producten en eindgebruikers.

Translate »