Voor ondernemers

Je bent ondernemer

Om het innovatievermogen en de slagkracht van jouw bedrijf te versterken, verzamelt TUA West samen met POM West-Vlaanderen de knowhow van de West-Vlaamse kennispartners in de Kenniswijzer.

Alle expertise van onze West-Vlaamse kennisinstellingen toegankelijk via één platform en een eenvoudige vraagmodule, simpeler kan toch niet?

Via dit platform kan je heel eenvoudig je vraag rond over o.a. productontwikkeling of productieproces posten bij de juiste onderzoekers. Wij gaan achter de schermen met je vraag aan de slag en binnen zeven werkdagen vertellen we je welke onderzoeker je verder kan helpen.

Duaal leren / werkplekleren

De samenwerking tussen hoger onderwijs en bedrijven gaat verder dan het voorleggen van kennisvragen aan onderzoekers, of het delen van onderzoekinfrastructuur. We zijn ervan overtuigd dat de link tussen de onderwijs- en de bedrijfswereld best zo vroeg mogelijk wordt gelegd, bijvoorbeeld via stages, werkplekleren of duaal leren.

TUA vertegenwoordigt het hoger onderwijs in het Provinciaal Partneroverleg Duaal Leren. Vanuit dit overlegorgaan volgen we de ontwikkelingen rond duaal leren in het secundair onderwijs op. Zo kunnen we nagaan hoe deze onderwijsvorm ook in het hoger onderwijs kan worden geïmplementeerd. 

Die samenwerking tussen het hoger onderwijs en het werkveld is een grote meerwaarde. Door studenten al tijdens hun studie kennis te laten maken met de werkvloer worden ze beter voorbereid op de arbeidsmarkt. 

Als ondernemer kan je toekomstige professionals mee opleiden en krijg je toegang tot technische profielen met de specifieke competenties die jouw onderneming zoekt.

Recente berichten voor ondernemers

Quick Wins 2021

Quick Wins 2021 Samenwerking, innovatie en financiële steun Jaarlijks lanceren onze collega’s van POM West-Vlaanderen een Quick Win-oproep. Het doel?

Lees verder »

Events

Translate »