Samenwerken met studenten

De samenwerking tussen hoger onderwijs en bedrijven gaat verder dan het stellen van kennisvragen aan onderzoekers of het delen van onderzoekinfrastructuur. Het is belangrijk om de link tussen onderwijs en het bedrijfsleven zo vroeg mogelijk te leggen, bijvoorbeeld door stages, werkplekleren of duaal leren.

TUA vertegenwoordigt het hoger onderwijs in het Provinciaal Partneroverleg Duaal Leren. We volgen de ontwikkelingen rond duaal leren in het secundair onderwijs op om te kijken hoe deze onderwijsvorm ook in het hoger onderwijs kan worden toegepast.

De samenwerking tussen hoger onderwijs en het werkveld biedt veel voordelen. Studenten kunnen tijdens hun studie al ervaring opdoen op de werkvloer, waardoor ze beter voorbereid zijn op de arbeidsmarkt.

Als ondernemer kun je toekomstige professionals mede opleiden en heb je toegang tot technische profielen met specifieke competenties die jouw bedrijf nodig heeft.

Duale scholen in je buurt

Een overzicht van het aanbod duale opleidingen in West-Vlaanderen.

Info duaal leren

Heb je interesse om een student in jouw onderneming mee op te leiden? Laat het ons weten, wij brengen jou in contact met de juiste partners!

Translate »