West-Vlaanderen, dé lerende provincie

Kick-off partnerschap LLL

Het is de realiteit van vandaag: levenslang leren is geen leuk extraatje meer, maar een absolute noodzaak. Alleen al om mee te kunnen blijven in de arbeidsmarkt moet de helft van de werknemers zich tegen 2025 omscholen, volgens het World Economic Forum. En net op die realiteit speelt de Provincie West-Vlaanderen actief in: het West-Vlaams partnerschap Levenslang leren!

Samen dezelfde ambitie

Het partnerschap deelt een gemeenschappelijke ambitie, namelijk dé lerende provincie worden. Die spreidstand valt alleen te overbruggen als we voluit inzetten op levenslang leren. Demografische factoren hebben we misschien niet altijd in de hand, maar we kunnen wel streven naar een cultuur waarin levenslang leren een reflex is en geen opgave. Zodat iedereen in West-Vlaanderen bij blijft, in leven, werk en maatschappij. 

Nood aan een krachtig partnerschap

Een krachtige ambitie die om een krachtig partnerschap vraagt. Want de redenen waarom we nog geen leercultuur hebben, zijn heel divers. Van een aanbod dat niet flexibel genoeg is tot een leerlandschap dat te ingewikkeld lijkt. 

Zulke diverse vragen, noden en verwachtingen krijg je niet met een eenzijdig antwoord opgelost. De Provincie West-Vlaanderen roept daarom op om een heel veelzijdig Partnerschap voor Levenslang Leren te vormen. Met die Partnerschap wil de Provincie West-Vlaanderen twee dingen mogelijk maken:

  1. Een aantrekkelijk aanbod van levenslang leren
  2. Een sterk kader voor levenslangs leren

Dit Partnerschap wordt geen klassieke structuur met bestuursorgenen of adviesgroepen. Wel een actief netwerk van spelers die denken en werken rond levenslang leren in West-Vlaanderen. Die afstemmen, die ervaring delen, elkaar versterken, lerne van elkaar, samen communiceren en samen experimenteren. 

Doe mee!

Wil je met acties meer mensen bereiken? Zoek je partners om samen meer impact te creëren? Ben je op zoek naar bepaalde experten? Wil je ene financieel duwtje om een vernieuwend project op te zetten? Hoor je graag waar anderen tegenaan zijn gebotst en hoe zij dit hebben opgelost? Wil je weten wat er in Vlaanderen leeft rond levenslang leren? Zoek je nieuwe inspiratie uit heel andere hoeken? 

Stap dan mee in het Partnerschap en maak mee van West-Vlaanderen dé lerende provincie!

Trekkers voor de provincie West-Vlaanderen

Translate »