Het moment waarop West-Vlaanderen Werkt 1-2020 – Investeren in West-Vlaanderen – van de persen in de drukkerij rolde, brak de coronacrisis in al haar hevigheid los. De COVID-19-pandemie maakt abrupt een (voorlopig) einde aan een periode van economische hoogconjunctuur.

De Provincie wil mee-investeren in een versnelde heropstart van het economische leven. Het provinciebestuur heeft een aantal solidariteitsacties en een pak initiatieven uitgewerkt die kaderen binnen een globaal provinciaal socio-economisch relanceplan. We hopen dat de heropstart van onze economie van die aard zal zijn dat er snel weer aansluiting gevonden kan worden met de situatie van voor de coronacrisis.

Die bloeiperiode kenmerkte zich onder meer door een spectaculair investeringsritme in West-Vlaanderen, zoals blijkt uit dit nieuwe nummer van West-Vlaanderen Werkt. De bedrijfsinvesteringen klommen in onze provincie in 2019 op naar de markante piek van bijna vijf miljard euro. Dat is een stijging van 7% in vergelijking met 2018 en van 17% ten opzichte van 2017. Welke bedrijven waren de West-Vlaamse investeringskampioenen? Hoeveel investeerden de toppers uit de non-profitsector?

Dit en nog veel meer lees je in de nieuwe editie van West-Vlaanderen Werkt.

Ontdek meer...

West-Vlaanderen Werkt: de West-Vlaamse fietseconomie

Elektroshock in velo-land De West-Vlaamse fietseconomie De fiets is in ons land niet alleen een geliefkoosd sportvehikel maar ook steeds meer een cruciale maatschappelijke factor op het vlak van mobiliteit, ecologie en economie. De recente doorbraak van de snelle en comfortabele e-bike heeft zijn effect op de tweewielerficatie van het

Lees verder

Duurzaam bouwen: werk aan de winkel

Duurzaam bouwen: werk aan de winkel Europa heeft zich tot doel gesteld om het eerste klimaatneutrale continent te worden. De ambities van de Europese Green Deal zijn hoog: 55 procent minder CO2-uitstoot tegen 2030 (ten opzichte van 1990) en complete koolstofneutraliteit tegen 2050. Het is duidelijk dat alle overheden van

Lees verder

Kaas van de bovenste plank

West-Vlaanderen is Belgiës kaasbastion De productie van kaas in ons land, en dan vooral van speciaalkazen, zit in de lift. De West-Vlaamse kaasmakers nemen het voortouw in deze expansie. Opmerkelijk: circa 70% van alle Belgische kaas is made in West-Vlaanderen. Dat blijkt uit een onderzoek van Kenniscentrum West, dat is

Lees verder
Translate »