Proeftuin voeding en water

De stap van onderzoeksfase naar implementatie van technologische innovaties is bij bedrijven vaak nog te groot of te complex. Hierdoor is er sprake van een kloof tussen onderzoek en de uiteindelijke marktpenetratie. Dit EFRO project wil hierop inspelen door een proeftuin op te zetten voor West-Vlaamse voedingsbedrijven.

Dankzij de inrichting van een mini-voedingsfabriek met modulaire pilootlijnen en een bijhorende waterbehandelingsruimte kunnen deze bedrijven op representatieve schaal alternatieve en innovatieve technologieën testen op verschillende eenheidsbewerkingen (wassen, snijden…). Binnen deze proeftuin is het mogelijk om de economische, ecologische en sociale impact van diverse technologieën in kaart te brengen. We bouwen een multidisciplinair netwerk uit rond de diverse expertises aanwezig in de (academische) onderzoekswereld, de praktijkcentra en de bedrijfswereld rond de verwerking van AGF en waterbehandeling.

Projectpartners

Financiële info

Het Europees project Proeftuin Voeding-Water werd ingediend in het kader van de GTI West-Vlaanderen binnen het EFRO Vlaanderen-programma. De totale projectkost bedraagt 1.069.000 euro, waarvoor het partnerschap 427.600 euro Europese steun ontvangt via het EFRO Vlaanderen-programma. Er wordt ook 213.800 euro cofinanciering voorzien vanuit het Vlaamse Hermes-fonds. De provincie West-Vlaanderen draagt 170.000 euro bij in het project. De overige middelen komen van UGent, TUA West en VLAKWA.

Berichten

Innovatie

Katleen Raes

Katleen Raes Prof. dr. ir. Katleen Raes, actief binnen de onderzoeksgroep VEG-i-TEC aan Universiteit Gent Campus Kortrijk University Linkedin Researchgate

Lees verder »
imca sampers
Onderzoek

Imca Sampers

Imca Sampers Professor binnen de vakgroep Levensmiddelentechnologie, Voedselveiligheid en Gezondheid (onderzoeksgroep VEG-I-TEC)  aan de Universiteit Gent Campus Kortrijk University Linkedin

Lees verder »
Translate »