Levenslang leren in West-Vlaanderen

#blijfkennismaken

In juni 2020 stuurden we een persbericht met volgende titel de wereld in: 5 miljoen voor voortgezette opleidingen. Dit bedrag werd nog aangedikt met 1,5 miljoen euro, specifiek voor opleidingen rond artificiële intelligentie. Hieronder vindt u een handig overzicht van de nieuwe  opleidingen die hiermee werden ingericht. 

Levenslang leren, u doet het toch ook? #blijfkennismaken

Start in academiejaar 2021-2022

Postgraduate Certificate: Artificial Intelligence in Business and Industry

Het nieuwe Postgraduate Certificate: Artificial Intelligence in Business and Industry wil ingenieurs, computerwetenschappers en andere professionals de kans geven om zich te specialiseren in het domein van AI. Deze opleiding stelt professionals in staat om in één jaar een solide academische kennis van AI te verwerven, alsook inzicht in de domeinen beeld en taal (computer vision/NLP) en de zakelijke aspecten van AI.

💡 Deze opleiding volgen bij KU Leuven? Klik hier!

Postgraduaat Humane AI in Business

Het Postgraduaat ‘Humane AI in business’ richt zich tot professionals die een beter zicht willen krijgen op zowel de mogelijkheden als beperkingen van AI in een bedrijfscontext. Hierbij komen niet enkel de technische en ethische aspecten van AI aan bod, maar ook de digitale rijpheid van de bedrijfsorganisatie als belangrijke voorwaarde voor een succesvolle AI-ontwikkeling en implementatie.

💡 Deze opleiding volgen bij VIVES Brugge Business School? Klik hier!

Postgraduaat Unmanned applications architect

Het postgraduaat laat je kennismaken met de verschillende toepassingen met onbemande en autonome voertuigen. Als we het over drones hebben, dan spreken we niet langer alleen over de vliegende multicopters, maar over het volledige scala aan rijdende, varende en vliegende toestellen die ofwel vanop afstand bediend worden ofwel volledig autonoom hun weg vinden.

💡 Deze opleiding volgen bij VIVES Noord? Klik hier!

Postgraduaat Voeding en gezondheid 

Werk je in de voedingsindustrie? Of heb je een gezonde interesse in voeding en gezondheid terwijl je achtergrond rond voeding op vandaag eerder beperkt is? Deze unieke opleiding bezorgt je de nodige bagage om je weg te vinden in het voedingslandschap.

Het postgraduaat dompelt je onder in de wereld van gezonde voeding. Je leert wat de impact van gezonde voeding is op je gezondheid maar gaat ook nog een stuk verder.

💡 Deze opleiding volgen bij VIVES  Zuid? Klik hier!

Postgraduaat Energiemonitoring en Energietransitie 

Dit postgraduaat wil de cursisten de kennis meegeven om data te visualiseren in dashboards om de energietransitie te faciliteren.  

Vertrekkend vanuit de bedrijfsstrategie wordt de energiestrategie uitgestippeld. De focus ligt op het definiëren en operationaliseren van KPI’s. Gebouwen, machines en infrastructuur kunnen duurzaam beheerd worden aan de hand van gerichte analyses van beschikbare data. De analyses worden gebruikt om (energie)verbruiken te voorspellen en om de impact van de energie-investeringen en -optimalisaties op te volgen. Door een continue opvolging kunnen operationele en energieparameters real-time gemonitord worden. Machines en processen werken hierdoor aan optimale rendementen en verbruiken een minimum aan energie. 

💡 Deze opleiding volgen bij Howest? Klik hier!

Postgraduaat Advanced cybersecurity

Deze complete cybersecurity opleiding combineert het geheel van offensieve technieken, defensieve technieken, build-technieken en governance. Alle technieken worden steeds behandeld met een mix van theorie en praktijk, waarbij gebruik wordt gemaakt van realistische lab oefeningen. 

💡 Deze opleiding volgen bij Howest? Klik hier!

Postgraduaat Disruptive Design & Strategy (opstart feb 22) (Howest)

Meer informatie volgt.

Postgraduaat Maakindustrie 

In het postgraduaat “Digitale Transformatie in de Maakindustrie” leer je onderbouwde keuzes maken om een veilige en bedrijfszekere digitale transformatie binnen de maakindustrie te kunnen ondersteunen. Je leert migratiepaden optimaal uit te tekenen en op te zetten. Je krijgt een helder inzicht in beschikbare technologieën, processen en relevante spelers in de maakindustrie en bent als eerste op de hoogte van alle nieuwe evoluties.

Dit postgraduaat is een unieke samenwerking tussen Howest en VIVES en is zo opgevat dat er een directe aansluiting mogelijk is met jouw specifieke (huidige of toekomstige) werkcontext. 

💡 Deze opleiding volgen bij VIVES én Howest? Klik hier!

Start in academiejaar 2022-2023

Advanced Master of Artificial Intelligence in Business and Industry

De advanced master die in september 2022 start, is opgebouwd rond vier pijlers, namelijk AI Foundations, AI & Industry, AI & Business en AI & Society, waarbij elke pijler ondersteund wordt door een ander expertisedomein. De opleiding onderscheidt zich van bestaande programma’s en masters in AI door de sterke industriële en praktijkgerichte insteek. Het programma heeft veel aandacht voor de concrete toepassingen op het terrein en de interactie met het werkveld is in de invulling van het programma nooit veraf. Zo vertrekt de opleiding van concrete bedrijfscases en bestaan de docententeams ook deels uit AI-experten uit bedrijven.  

💡 Deze opleiding volgen bij KU Leuven? Klik hier!

Advanced Master of Sustainable Food Packing

De MSc in Sustainable Food Packaging brengt de drie domeinen (Sustainability, Food & Packaging) samen en bereidt studenten voor op het ontwerpen en/of optimaliseren van een voedselverpakkingssysteem met een bewuste en kritische keuze van hulpbronnen en productiemethoden, terwijl tegelijkertijd rekening wordt gehouden met de bedrijfs- of organisatiecultuur, de missie en visie ervan, en de brede sociaaleconomische context:

💡 Deze opleiding volgen bij UGent? Klik hier!

Algemeen overzicht

Translate »