Blijf bij met KU Leuven 🧠

Postgraduaat Artificial Intelligence in Business and Industry

Digitale transformatie, het is een proces waar elk bedrijf zich vandaag de dag mee moet bezighouden. We mogen die snelheidstrein niet missen, wordt ons op het hart gedrukt. Eén van de hoofdrolspelers in die digitale transformatie is artificiële intelligentie. Geleidelijk aan is AI deel gaan uitmaken van bijna elk aspect van ons leven. Bovendien evolueert de technologie op een razendsnel tempo. Hoe houden we dat bij? Blijven leren blijkt de boodschap te zijn, en dat liefst levenslang. #blijfkennismaken

KU Leuven Campus Kulak Kortrijk heeft die boodschap begrepen. Volgend academiejaar (2022-2023) pakken zij opnieuw uit met een postgraduaat waar artificiële intelligentie de hoofdrol speelt. Wetenschappers stellen dat de AI-revolutie nog maar net begonnen is en een nog diepere indruk zal maken op de mensheid. Veel bedrijven willen ermee aan de slag, maar missen gespecialiseerd personeel om hen hier bij te staan. Daarom biedt KU Leuven dit postgraduaat aan.

VOOR WIE?

Het nieuwe postgraduaat biedt ingenieurs, computerwetenschappers en andere professionals de kans om zich op dit gebied te specialiseren. Specifiek is het gericht op verschillende soorten ingenieurs, maar het staat ook open voor masters in wiskunde en natuurkunde.

Algemeen wordt elke deelnemer met een masterdiploma dat voldoende achtergrond in wiskunde, programmeren en technologie biedt, toegelaten.

BEGINNEN BIJ HET BEGIN

Het programma start met de theoretische AI fundamenten die onontbeerlijk zijn voor professionals. Deelnemers krijgen daarom 3 academische cursussen die hen de wetenschappelijke basis van artificiële intelligentie bijbrengen. Daarnaast wordt de deur geopend naar industriële toepassingen en naar algemene zakelijke toepassingen met de cursussen in het tweede semester.

GESTEUND DOOR DE INDUSTRIE

“Dit programma sluit zeer goed aan bij onze missie om de toekomst duurzaam vorm te geven via technologie, bij ons project ‘Be The Change’ om zoveel mogelijk in te spelen op de evoluties op de arbeidsmarkt en tenslotte bij onze ambitie om van Vlaanderen een Europese topregio te maken.”, aldus Peter Demuynck (Agoria).

“AI is vandaag cruciaal voor het succes van onze bedrijven en voor het innovatiepotentieel van ons land. De komende jaren zal de invloed van AI in alle sectoren voelbaar zijn. De grootste opportuniteiten liggen bijvoorbeeld op het vlak van vergrijzing, klimaatverandering, voedselveiligheid, gezondheid en zorg. Vooralsnog beschikken slechts enkele bedrijven over de technologische kennis, de middelen en het overzicht om met AI te werken. Het Verbond van Belgische Ondernemingen is er dan ook van overtuigd dat onderwijs hierin een cruciale rol kan en moet spelen.”, zegt Pieter Timmermans (VBO).

MEER WETEN?
Translate »