Vind partners en projecten via enkele simpele klikken!

ken je keep.eu al? Het is een grote database die alle geaggregeerde gegevens over projecten en begunstigden van grensoverschrijdende, transnationale en interregionale samenwerkingsprogramma’s van de Europese Unie tussen de lidstaten verzamelt. Een database die sinds 2000 dagelijks wordt aangepast en jou van de meest actuele informatie voorziet.

Waarom is keep.eu zo’n interessante tool? De gigantische hoeveelheid aan informatie die de database biedt, laat jou toe om in een aantal klikken interessante partners voor toekomstige projecten te vinden. Door het instellen van de relevante parameters filtert het systeem de data zodat enkel de partners en projecten overblijven die voor jou relevant blijken te zijn. 

Daarnaast kan je via de website ook nagaan hoe actief jouw regio is binnen de Europese subsidieprogramma’s. Wij deden alvast eens de oefening voor onze regio West-Vlaanderen.

Sinds 2001 werden 522 projecten ingediend en goedgekeurd, verspreid over 5 verschillende subsidieprogramma’s waarbij 921 verschillende partners bij betrokken waren. Dit alles verdeeld over 41 verschillende thema’s, gaande van landbouw en visserij (72 projecten t.w.v. €21,6 miljoen) tot veiligheid (2 projecten t.w.v. €1 miljoen). In de afgelopen programmaperiode (2014-2020) kon West-Vlaanderen rekenen op €144 miljoen euro aan subsidies tussen 2014 en 2020. Voor meer details zie de afbeeldingen onderaan dit document

 Ondertussen is het wachten op de eerstvolgende oproepen om opnieuw met kwalitatieve consortia te solliciteren op Europese middelen. Voor TUA West staan deze maanden dan ook in teken van voorbereiding, voorbereiding, voorbereiding. We gaan na welke noden leven bij de West-Vlaamse partners, van hoger onderwijsinstellingen tot onderzoekinstellingen tot wat leeft in het bedrijfsleven. Voor die laatste actoren werken we samen met POM West-Vlaanderen die vinger aan de pols houdt bij het West-Vlaamse economische weefsel. 

Leef jij met een projectidee, maar zoek je nog geschikte partners binnen West-Vlaanderen? Aarzel zeker niet om ons te contacteren. 

 

charlotte.destoop@tuawest.be
Translate »