2,4 miljoen euro steun om digitale vaardigheden te verbeteren

Vlaams minister van Economie en Werk Hilde Crevits kent bijna 2,4 miljoen euro toe om de digitale vaardigheden van werknemers, werkzoekenden en bedrijven in West-Vlaanderen te verbeteren.

Dat zal gebeuren via het project UPSKILL van onze collega’s, de Provinciale ontwikkelingsmaatschappij West-Vlaanderen, en VDAB. De bedoeling is infrastructuur en opleidingen ter beschikking te stellen voor 4 belangrijke sectoren: techniek en industrie 4.0, nieuwe materialen, blue energy en transport en logistiek. Het aanbod is bedoeld voor werknemers en werkzoekenden, maar ook voor bedrijven die de weg naar de digitalisering en automatisering nog beter kunnen bewandelen.

De totale kostprijs van UPSKILL bedraagt bijna 8 miljoen euro. Vlaanderen kent nu een steun toe van bijna 2,4 miljoen euro. Via het Europees Regionaal Fonds voor Ontwikkeling is er bijna 3,2 miljoen toegekend, de provincie en POM West-Vlaanderen investeren elk bijna 1,2 miljoen euro en VDAB bijna 42.000 euro.

BEDRIJVIGE PROVINCIE
Vlaams minister van Economie en Werk Hilde Crevits: “West-Vlaanderen is een bedrijvige provincie, maar kampt met een arbeidskrapte en een tekort aan opleidingsmogelijkheden. Het project UPSKILL streeft ernaar werknemers, werkzoekenden, maar ook bedrijven de nodige infrastructuur aan te bieden om opleidingen rond digitalisering en automatisering aan te bieden in een aantal belangrijke sectoren. Het is belangrijk om tijdig op deze trein te springen om geen concurrentiële achterstand op te lopen.”

West-Vlaams gedeputeerde voor Economie Jean de Bethune reageert enthousiast: “Het is formidabel dat de provinciale campagne voor volwassenenonderwijs rond digitale mobilisatie door Vlaanderen wordt ondersteund. Met dit project wil West-Vlaanderen een duurzame match realiseren tussen werkzoekenden en werknemers en onze ondernemingen.”

Translate »