Euregio Scheldemond wil de grensoverschrijdende arbeidsmarkt versterken én vergroten in West- en Oost-Vlaanderen en Zeeland. Via het LES fonds van het project ‘Lerende Euregio Scheldemond’ (LES) kunnen scholen, bedrijven en lokale besturen samenwerken en van elkaar leren.

Het Interreg Vlaanderen-Nederland project Lerende Euregio Scheldemond biedt besturen, bedrijven en scholen uit de Euregio Scheldemond en omliggende regio’s een uitgesproken laagdrempelige kans om elkaar over de grenzen heen te leren kennen. Het LES Fonds voorziet in de financiering van kleinschalige uitwisselingsacties tussen scholen onderling, bedrijven en scholen, besturen onderling, … die telkens in het teken staan van de bevordering van de grensoverschrijdende arbeidsmobiliteit binnen Euregio Scheldemond.
 

Tweede oproep staat open

Tijdens de looptijd van het LES-project (2019-2022) wordt er vier keer per jaar een LES Fonds oproep gelanceerd waar scholen, bedrijven en/of besturen kunnen op intekenen voor de financiering van een kleinschalige, arbeidsmarkt bevorderende, grensoverschrijdende activiteit.

Heb jij een wervend idee zodat scholen, bedrijven en/of besturen binnen de Euregio Scheldemond en het bredere Interreg Vlaanderen-Nederland gebied, elkaar beter leren kennen en samen gaan nadenken over werken rond één globale arbeidsmarkt? Neem contact op via lerende_euregio@oost-vlaanderen.be!

Aanvragen kunnen worden ingediend tot en met 31 maart.

Howest ging dankzij het LES fonds (eerste oproep) op inspiratiereis naar de Hogeschool Rotterdam, voor studenten in de graduaatopleiding Internet of Things
Translate »