Hangar K, de cocreatiehub in Kortrijk voor jonge ondernemers, is na twee jaar volzet en breidt uit met K-orner. Het project opent in maart in het centrum van Kortrijk in een winkelpand van 250 m² over drie verdiepingen.
Hangar K en intercommunale Leiedal slaan met K-orner de handen in elkaar om in hartje Kortrijk een inspirerende ruimte te creëren om te ondernemen in de binnenstad. Sinds zijn start in 2018 wil Hangar K jong ondernemerschap stimuleren met een sterke connectie met de Kortrijkse kennisinstellingen. De ambitie van Hangar K blijft om jong talent in Zuid-West-Vlaanderen te houden en ondernemerschap in de regio te stimuleren. Een aantal sterke groeiers zoals GetDriven en My Add On tonen aan dat deze ambitie niet ongegrond is.
K-orner moet uitgroeien tot een ruimte waar ondernemers kunnen doorgroeien waardoor de focus bij Hangar K kan liggen op cocreatie en het ondersteunen van ondernemingen in een vroeg stadium. Naast jonge ondernemers krijgen ook student-ondernemers van het #GivMoBuzze programma een plaats in K-orner en zitten er verder nog projecten met studenten van hogescholen Howest en VIVES in de pijplijn.
Bron: Made in West-Vlaanderen
Translate »