Vorige week klokte de 5e editie van Indumation.be, die van 6 t.e.m. 8 februari 2019 in Kortrijk Xpo werd georganiseerd, af op 9.076 professionele bezoekers. Bovendien mocht de beurs nog eens 1.338 studenten uit de 3e graad technisch onderwijs verwelkomen. Na de bezoekerstoename met 33% tijdens de vorige editie in 2017 (toen daagden er 7.831 professionele bezoekers en 631 studenten op) breekt deze vakbeurs voor industriële automatisering, optimalisering en innovatie haar eigen record: 16 procent meer professionals en een duidelijke verdubbeling, wat het aantal studenten betreft.Vorige week klokte de 5e editie van Indumation.be, die van 6 t.e.m. 8 februari 2019 in Kortrijk Xpo werd georganiseerd, af op 9.076 professionele bezoekers. Bovendien mocht de beurs nog eens 1.338 studenten uit de 3e graad technisch onderwijs verwelkomen. Na de bezoekerstoename met 33% tijdens de vorige editie in 2017 (toen daagden er 7.831 professionele bezoekers en 631 studenten op) breekt deze vakbeurs voor industriële automatisering, optimalisering en innovatie haar eigen record: 16 procent meer professionals en een duidelijke verdubbeling, wat het aantal studenten betreft. Factoren die bijdragen tot dit succes zijn zonder twijfel de gunstige conjunctuur, de algemene trend tot innoveren, automatiseren en digitaliseren van de industrie en last but not least de 220 enthousiaste exposanten die hun beursdeelname tot in de puntjes hadden voorbereid, wat leidde tot een brede waaier indrukwekkende demo’s en dito nieuwigheden. Het evenementiële karakter nam op Indumation.be 2019 eveneens grote proporties aan en vormde onmiskenbaar een extra boost voor de bezoekers. In Connectivator (de zone toegewijd aan Connect-Integrate-Innovate) vonden op woensdagavond voor de eerste maal de uitreiking van de Factory of the Future Awards 2019 en de Belgische lancering van Mindsphere World (750 deelnemers) plaats. Tel daar de interactieve demo’s van competentiecentra en hogescholen (Flanders Make, Howest, Sirris, KU Leuven, VIVES, UGent, Xiak, VUB,…), de 16 Expert Classes die 678 deelnemers lokten en een nocturne met meer dan 3.000 feestende exposanten en bezoekers bij. Indumation.be mag zich met recht en reden dan ook het ‘Tomorrowland voor de industrie’ noemen. De organisatoren Invent Media, Agoria en Indumotion kijken tevreden terug op deze editie, maar blijven met de voeten op de grond. De consensus is om zo snel mogelijk te evalueren en waar nodig te schakelen. De datum van de editie in 2021 is trouwens al gekend: houd 3 tot en met 5 februari 2021 alvast vrij in uw agenda! Hieronder geven we u nog wat detailgegevens mee: De top 5 industriële sectoren waren ( in dalende volgorde van belang)
  • Automatiseringsdiensten
  • Voeding – Petro – Farma
  • Metaalbewerking- en constructie
  • Electro-installaties en bordenbouw
  • Productie en verkoop van elektronica/Mechatronica
De top 5 functies van de bezoekers (in dalende volgorde van belang)
  • Engineering + R&D
  • CEO/Owner/General Management
  • Maintenance
  • Project Management/Business Development
  • Aankoop /Procurement
Indumation.be 2019 groeide met een oppervlaktestijging van 23% uit tot een beurs van meer dan 20.000 m² en nam 4 hallen van Kortrijk Xpo in. Het aantal buitenlandse standhouders die rechtstreeks deelnemen aan de beurs, neemt steeds grotere proporties aan. Dit zorgde onder andere voor een groeiend aantal bezoekers uit Nederland en Luxemburg tijdens deze editie. Een aantal exposanten suggereren trouwens om voor de editie 2021 de professionals uit de buurlanden nog actiever uit te nodigen. De organisatoren van Invent Media zitten alvast niet stil. Van 27 tot 29 maart wordt Machineering 2019 in Brussels Expo georganiseerd: een technologiebeurs van A tot Z voor het maken en de machinebouw, gepresenteerd op een oppervlakte van 15.000 m². De beurs Machineering brengt bezoekers uit de maakindustrie en machinebouw samen met 150 leveranciers van software, werktuigemachines, tooling, componenten, automatiseringen en digitaliseringsoplossingen voor de productie en assemblage van morgen. Meer info en registreren kan op www.machineering.eu
Translate »