Hapklare info voor West-Vlaamse kmo's met internationale ambities gebundeld

De projectpartners van CONQUER – POM West-Vlaanderen, Flanders Investment & Trade (FIT), VLAIO, Voka West-Vlaanderen, UNIZO West-Vlaanderen en TUA West – stellen samen de koepelwebsite www.gatewaytoeurope.be voor: alle noodzakelijke informatie om te exporteren gebundeld op één centrale plaats.

Grootste impact op West-Vlaanderen De cijfers tonen aan dat de Brexit een grote impact heeft op West-Vlaanderen. Onze provincie exporteert voor 3 miljard euro naar het Verenigd Koninkrijk, goed voor 16,6% van de totale West-Vlaamse export. Het Vlaamse aandeel export naar het Verenigd Koninkrijk ligt met 6,2% een stuk lager. De sectoren voeding (13,3%), textiel (12,7%), kunststoffen (9,2%) en machines (20,5%) zijn samen goed voor meer dan de helft van de West-Vlaamse export. One-stop-shop De Brexit zorgt voor een nieuwe realiteit. De ondernemingen worden geconfronteerd met heel wat nieuwe procedures en formaliteiten, complexe logistieke planning, terugvallende markten … POM West-Vlaanderen sloeg daarom de handen in elkaar met Vlaanderen (Flanders Investment & Trade en VLAIO), TUA West en de interprofessionele werkgeversorganisaties (Voka en UNIZO West-Vlaanderen) om de West-Vlaamse ondernemers doorheen alle mogelijkheden te loodsen om zich op de internationale markt te blijven manifesteren. Om deze ambitie te realiseren bundelen we alle informatie en het aanbod van de projectpartners op één centrale plaats om ondernemers op weg te helpen. Ook een overzicht van de ingeplande webinars en toekomstige events rond internationalisering vindt u op gatewaytoeurope.be. Gateway to Europe Brexit of niet, West-Vlaanderen blijft de meest efficiënte poort om vanuit het Verenigd Koninkrijk het Europees vasteland te bereiken en omgekeerd. Onze voordelige centrale positie in Europa gecombineerd met onze sterke logistieke poorten, solide veerkrachtige kmo’s en gerespecteerde kennisinstellingen blijven stevige troefkaarten. Kortom, alle ingrediënten zijn aanwezig om West-Vlaanderen op de kaart te zetten als uitvalsbasis voor internationaal ondernemen. De gelanceerde website heeft daarom ook een Engelstalig luik, dat zich richt op buitenlandse ondernemingen en positioneert West-Vlaanderen als optimale uitvalsbasis voor hun Europese uitbreiding van activiteiten. Heeft u als West-Vlaamse ondernemer vragen over stappen van uw bedrijf in een internationale context, voortaan één adres: www.gatewaytoeurope.be.

Dit initiatief werd vanuit het project “Conquer” gerealiseerd binnen het EFRO Vlaanderen programma. POM West-Vlaanderen en copromotoren Flanders Investment & Trade, Voka West-Vlaanderen, UNIZO West-Vlaanderen  en TUA West, werken samen om het project te realiseren. De totale projectkost bedraagt 2.500.000 euro. 

 

Translate »