Toolkit om actief en mobiel ouder te worden

Stad Brugge, KU Leuven Campus Brugge, VIVES en TUA West slaan de handen in elkaar. Met het symposium ‘Toolkit om actief en mobiel ouder te worden’ plande men een heus event gericht aan ouderen. Corona gooit misschien wel roet in een groots fysiek evenement, maar dat houdt TUA West en haar partners niet tegen. We-Lab gaat digitaal! 

Onze maatschappij wordt ouder en de bevolking wordt almaar grijzer. In Brugge wordt men hier nog meer mee geconfronteerd dan in andere Vlaamse steden of gemeenten. Stad Brugge neemt dan ook verschillende maatregelen om hierop in te spelen en de doelgroep actief te houden. Eén van die maatregelen is het actief opzoeken van samenwerkingen met interessante partners. Zo viel hun oog op de expertise van KU Leuven Campus Brugge en VIVES, ondersteund door TUA West.

Een ware primeur

Dit leidt tot een echte primeur! Alle bovengenoemde partners slaan de handen in elkaar om in op dinsdag 13 oktober 2020 het symposium ‘Toolkit om actief en mobiel ouder te worden’ te organiseren. 6 onderzoekers, experts in hun vak, kaarten een aantal interessante onderwerpen aan die de deelnemers een aantal relevante handvaten aanreiken om toe te passen in hun dagdagelijkse leven.

Het symposium zal uiteraard volledig coronaproof verlopen. Zo kunnen maximaal 82 deelnemers (in bubbels van 5 personen) aanwezig zijn, maar zetten we maximaal in op livestreaming. Op die manier stellen we het symposium open voor alle geïnteresseerden.

We-Lab for Health Technology and Movement

Dit symposium kadert in het Europese project ‘We-lab for Health Technology and Movement’. Met de financiële steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en de Provincie West-Vlaanderen bouwden KU Leuven Campus Brugge en VIVES Campus Brugge, onder leiding van TUA West, respectievelijk het Bewegingslabo en het Zorglab uit. Beide living labs werken – elk van hun eigen expertise – optimaal samen met één missie: het verbeteren van de gezondheidszorg voor zoveel mogelijk doelgroepen.

Toekomstperspectief

Daarnaast wordt ook actief gekeken naar nieuwe opportuniteiten om dit succesverhaal verder uit te breiden en te versterken met complementaire partners. Zorg blijft namelijk een prominent thema waarop de Provincie West-Vlaanderen wil blijven inzetten. Zo vond gisteren (07/09/2020) een initiatief plaats vanuit TUA West waar men onderzoekers actief binnen “Health & IT” samen plaatste om met elkaar te sparren. Hier werden eerste contacten geïnitieerd en werd gezocht naar complementariteit. De ideeën die hier werden ontsponnen, kunnen gevaloriseerd worden via concrete projecten.

Inschrijven

Deelname aan dit symposium is volledig gratis, maar inschrijven is verplicht. Uw plek reserveren doet u hier.

Meer informatie?

Wenst u meer te weten over dit project, het symposium of andere gerelateerde activiteiten? Neem dan zeker contact op via marieke.dhoop@tuawest.be

Translate »