Duaal leren in het hoger en volwassenen onderwijs

Dit project heeft tot doel een beter inzicht te krijgen in de mogelijkheden, randvoorwaarden en modaliteiten van duaal leren in het volwassenenonderwijs en hoger onderwijs.

Onder coördinatie van TUA West onderzoeken projectpartners Agoria, CVO Altus, CVO VTI Brugge, Huis van het leren, POM West-Vlaanderen en VIVES hoe duaal leren een toepassing kan vinden in het volwassenen- en hoger onderwijs.

Het project speelt in op de noden van de West-Vlaamse arbeidsmarkt, met focus op de Haven van Zeebrugge, waar heel wat technische knelpuntvacatures voorkomen. In cocreatie met bedrijven zetten de partners proeftuinen op in volgende opleidingen:

  • Electromecanicien (volwassenenonderwijs CVO Altus en CVO VTI Brugge) en Elektromechanische systemen (graduaatsopleiding Hogeschool VIVES, campus Brugge)
  • Voertuigtechnieken (graduaatsopleiding Hogeschool VIVES, campus Kortrijk)
  • Netwerkbeheer (graduaatsopleiding Hogeschool VIVES, campus Brugge)

De proeftuinen zetten in op:

  • Sensibilisering van lerenden en werkgevers
  • Statuut van de lerende en financiële incentives voor bedrijven/werkgevers
  • Kwaliteitsvolle leerwerkplekken en mentoropleidingen

Projectpartners

Financiële info

Het project Duaal leren in het hoger en volwassenenonderwijs is geraamd op 149.978 euro.

Studenten willen ook steeds meer ondernemen

Het ondernemersbloed raast door de aderen van de West-Vlaamse student De coronamaatregelen maakten een abrupt einde aan het specifieke leven van de studenten. De extra tijd die studenten in hun kot doorbrachten, zorgde blijkbaar toch voor creativiteit en nieuwe initiatieven. Het aantal student-zelfstandigen kende in 2020 zelfs een stevige groei.

Lees verder »

Paco Halpiau

Paco Hulpiau Lector en onderzoekcoördinator van de opleiding bio-informatica en onderzoeker binnen het kenniscentrum bio-informatica (BiKC) aan Howest Campus Brugge Station University Linkedin Twitter Contact Een vraag stellen aan ons panel van experten? Naar de kenniswijzer Waarin ben je expert? Als bio-informaticus ben ik eigenlijk een soort kruising tussen een

Lees verder »

Karolien Vandersickel

Karolien Vandersickel Docent – onderzoeker kunststofverwerking University Linkedin Contact Een vraag stellen aan ons panel van experten? Naar de kenniswijzer Waarin ben je expert? Als master industrieel ontwerpen en master kunststofverwerking mocht ik al aan heel diverse projecten meewerken. Gaande van kleine ontwerpprojecten tot industriële proces- en productinnovatie. Hierbij deed

Lees verder »
Translate »